Overvejer du et studiejob?

Hvorfor få et studiejob?

At få et studiejob, er noget de fleste overvejer under deres studietid. Et studiejob er for dig, der ønsker at arbejde ved siden af din ungdoms- eller videregående uddannelse. Der er tale om en deltidsstilling, da studiet vil være din primære beskæftigelse.

Der findes forskellige grunde til, at folk vælger at få sig et studiejob. For nogle handler det om at give deres SU-økonomi et ekstra boost og dermed skabe lidt mere luft i økonomien. Andre ser studiejobbet som en kilde til relevant erhvervserfaring, der kan styrke deres jobmuligheder efter endt studie. Det kan også være, at du ønsker et studiejob for at øge dine chancer for at blive optaget på et eftertragtet studie, hvor erhvervserfaring kan spille en afgørende rolle.

Uanset dine årsager til at søge et studiejob, kan det bringe mange fordele med sig. Det kan hjælpe med at styrke din økonomi, give værdifuld erhvervserfaring og åbne døre til fremtidige karrieremuligheder.

Hvor meget må man tjene i løn ved siden af SU?

Det er vigtigt at forstå, hvad din maksimale indtjening må være, hvis du gerne vil bevare dine SU-fordele. Din indtjeningsgrænse afhænger af, om du er i gang med en ungdoms- eller videregående uddannelse. 

Ungdomsuddannelse: Du må maks tjene 13.573 kr. om måneden før skat, hvis du er i gang med en ungdomsuddannelse.

Videregående uddannelse: Studerer du på en videregående uddannelse, må du maks tjene 18.412 kr. om måneden før skat.

Hvor vigtigt er det med et studierelevant job?

At have et relevant studiejob kan have stor betydning for din fremtidige karriere. Først og fremmest kan det åbne nogle døre efter endt studie, hvilket er en stor fordel, hvis du ønsker at komme hurtigt og godt i gang med at arbejde efter studiet. Undersøgelser viser, at studerende som har haft et relevant studiejob, har større sandsynlighed for at komme hurtigt i arbejde efter endt uddannelse, end dem som ikke har. 

Selvom du finder ikke studiejob, som ikke er direkte relateret til din uddannelse, kan det stadig give dig viden og færdigheder, som du kan tage med dig ud på arbejdsmarkedet. Du får indsigt i erhvervslivet, lærer hvordan man agerer på en arbejdsplads og får mulighed for at udvide dit netværk og skabe nye relationer. Desuden kan et studiejob hjælpe dig med at finde ud af, hvad du virkelig brænder for.

Hvordan finder jeg mit studiejob?
Brug dit netværk
CV og ansøgning

Studiejob København

At være på udkig efter et studiejob i København kan være en udfordring, da der ofte er rift om de attraktive stillinger. Her er nogle nyttige tips, som måske kan hjælpe dig på vej.

Bliv vikar mens du studerer

Balancen mellem studie og arbejde kan være svær at navigere i. Ønsker du et fleksibelt arbejde ved siden at dit studie, er jobbet som vikar måske noget for dig. Som vikar har du mulighed for selv at vælge, hvornår og hvor meget du gerne vil arbejde. Denne fleksibilitet gør det nemt at varetage jobbet som vikar ved siden at dit studie. Et vikariat kan også give dig mulighed for, at afprøve forskellige brancher, hvis du er i tvivl om din fremtidige karrierevej.

Du kan altid oprette dig i vores database, hvis du ønsker at blive vikar hos os.

mobility service Nyheder

Relaterede nyheder

Student-job

Overvejer du et studiejob?

At få et studiejob, er noget de fleste overvejer under deres studietid. Et studiejob er for dig, der ønsker at arbejde ved siden af din ungdoms- eller videregående uddannelse. Der er tale om en deltidsstilling, da studiet vil være din primære beskæftigelse.

Læs mere »

Mobilityservice

Står du over for en akut mangel på arbejdskraft? Vores vikarservice er her for at hjælpe. Med en bred pool af dygtige og erfarne medarbejdere, kan vi sikre en hurtig og effektiv løsning, så du kan fokusere på din virksomheds fremdrift.

Services

Følg os