Sådan bliver du klar til din kommende jobsamtale

Forbedelse til jobsamtale, virker det?

Det kan du lige tro, at det gør! Når du modtager den eftertragtede invitation til en jobsamtale, bør du starte med at fejre det, måske endda give dig selv en high five og et klap på skulderen. Men derefter er det tid til at gå i gang med forberedelserne.

Er du i tvivl om hvordan du skal gribe forberedelserne an? Frygt ej, vi har nemlig samlet vores bedste råd til dig, som står over for en kommende jobsamtale.

Har du styr på dit CV og din ansøgning?

Først og fremmest er det vigtigt, at du er helt skarp på dit eget CV og din ansøgning. Gennemlæs begge dele og udtænk også nogle konkrete eksempler, som bakker op om det du har skrevet. Hvis du eksempelvis har skrevet i din ansøgning, at du er resultatorienteret, bør du overveje hvordan dette er kommet til udtryk hidtil i din karrierre. Her kan du ty til hv-spørgsmål såsom “Hvilke mål har jeg opnået?” og “Hvordan arbejdede jeg mig hen imod målet?”.

Læs op på virksomheden

Sæt dig godt ind i den bestemte virksomhed, du er blevet kaldt til samtale hos, og orientér dig omkring hvad der sker i den branche, som virksomheden hører under. På denne måde viser du, at du er engageret og proaktiv. Her er virksomhedens hjemmeside altid et godt sted at starte, da der ofte er meget information at hente. Du bør også tjekke virksomhedens forskellige profiler på sociale medier ud og eventuelt begynde at følge dem, så du er sikker på at blive opdateret med den nyeste viden. Desuden er Google altid din ven, hvis du vil forsøge at finde artikler, der er skrevet om virksomheder inden for den seneste tid.

Skulle du være så heldig allerede at kende nogen i virksomheden, eller blot i branchen, så tag endelig fat i vedkommende inden din jobsamtale. Dette giver ofte en meget bedre indsigt i forholdene, end hvad du kan læse dig frem til på nettet.

Forbered en god elevatortale

Jobsamtalen bliver ofte skudt igang med spørgsmålet “Vil du ikke starte med at fortælle lidt om dig selv?”. Du bør derfor som en vigtig del af din jobsamtale forberedelse have en kort og præcis elevatortale klar, som består af en præsentation af dig selv og dine faglige kompetencer. Præsentationen skal være ultrakort – helst under et minut – så du potentielt ville kunne nå at præsentere dig for din kommende chef i elevatoren fra foyeren og op til kontoret på øverste etage.

I talen skal du fokusere på, hvad du kan bringe til bordet. Dit udgangspunkt bør derfor være “what’s in it for them?” fremfor “what’s in it for me?”.

Spørgsmål til jobsamtale - hvad kan du forvente?

Lige så vel som du forbereder dig på mulige spørgsmål, som kan blive stillet til jobsamtalen, bør du også forberede nogle gode spørgsmål til jobsamtalen, som du kan stille den anden vej rundt. Arbejdsgiveren vil sætte pris på, at du viser interesse for virksomheden og stillingen.

Typiske spørgsmål til jobsamtale kan eksempelvis være:
mobilityservice Nyheder

Relaterede nyheder

Student-job

Overvejer du et studiejob?

At få et studiejob, er noget de fleste overvejer under deres studietid. Et studiejob er for dig, der ønsker at arbejde ved siden af din ungdoms- eller videregående uddannelse. Der er tale om en deltidsstilling, da studiet vil være din primære beskæftigelse.

Læs mere »

Mobilityservice

Står du over for en akut mangel på arbejdskraft? Vores vikarservice er her for at hjælpe. Med en bred pool af dygtige og erfarne medarbejdere, kan vi sikre en hurtig og effektiv løsning, så du kan fokusere på din virksomheds fremdrift.

Services

Følg os